FAQ

 

FAQ

Waarom zou je bij CrossFit Asperen komen trainen?
CrossFit leert je beter, efficiënter en effectiever te bewegen. CrossFit maakt je fitter, sterker en gezonder. Het enige wat je moet doen is bereid zijn hard te werken en regelmatig per week te komen trainen. CrossFit is voor iedereen! Is dat alles? Ja, eigenlijk wel. Als jij echt bereid bent het werk te doen, dan zorgen wij voor de rest. Veel makkelijker kunnen we het helaas niet maken..

Hoe ziet een training bij CrossFit Asperen eruit?
De trainingen vinden plaats in groepen van maximaal 10 tot 12 personen en staan altijd onder begeleiding van een CrossFit level-1 instructeur. De training begint met een warming-up om vervolgens door te gaan met een techniek en/of kracht onderdeel. Daarna doet iedereen de workout die voor die dag is vastgesteld, aangepast naar zijn of haar niveau. De training wordt afgesloten met een cooling down.

Wat kost CrossFit Training?
Het is je vast al opgevallen dat wij op onze site geen prijzen vermelden. Dit is niet omdat onze abonnementen duurder zijn dan die van andere trainingsprogramma’s, maar omdat we je graag eerst willen uitnodigen om (vrijblijvend) een gratis proeftraining te ervaren. Na afloop van de proeftraining geven we informatie over onze abonnementsvormen en de bijbehorende prijzen. Je kunt vervolgens een weloverwogen besluit nemen om lid te worden, of niet.

Hoe begin ik met CrossFit?
Wat CrossFit precies inhoudt kun je eigenlijk pas beantwoorden als je een CrossFit workout hebt ervaren. Bel of mail ons om een afspraak te maken voor een gratis proeftraining. Tijdens deze training leggen we uit wie we zijn en wat we doen. Aan het einde van de training leggen we onze inschrijfprocedure uit en nemen we de tijd om je vragen te beantwoorden.

Ik ben niet in vorm. Is CrossFit wel iets voor mij?
Welkom bij de grote meerderheid van de bevolking. Het verschil tussen de grote meerderheid en jijzelf is dat jij de overstap aan het maken bent om te veranderen. Dat gebeurt natuurlijk niet vanzelf, je zult er hard voor moeten werken, maar je hoeft echt geen topsporter te zijn om te beginnen met je eerste training. Je start op jouw niveau en werkt naar de fitheid die jij voor ogen hebt.

Mijn conditie is top, kan ik nog verbeteren?
Het is super dat je in goede conditie bent. We nodigen je uit om ons programma te volgen en de uitdaging aan te gaan. Wereldwijd volgen steeds meer topatleten CrossFit als kracht- en conditieprogramma. Allemaal ervaren ze verbeteringen in hun prestaties. We zijn er dus van overtuigd dat we “ja” kunnen antwoorden op de vraag of je zult worden uitgedaagd en verbetering zult zien door onze trainingen.

Word ik als vrouw niet veel te breed en gespierd door CrossFit?
Vrouwen hebben de hormonen niet om net zo breed en gespierd te worden als mannen. Verwar goede krachttraining en spieropbouw niet met bodybuilding. Daarbij wordt op een eenzijdige manier getraind. Spieren zijn belangrijk voor je functioneren in het dagelijks leven. Daarnaast geven ze een mooie vorm aan je lichaam.

Ik wil afvallen, moet ik dan CrossFit gaan doen?
Door CrossFit krijg je meer spiermassa en spieren verbranden vet bij inspanning, herstelprocessen en in rust. Tijdens intensieve inspanning en erna verbrand je veel vet. Het is bewezen dat door middel van intensieve training meer vet wordt verbrand dan langdurig trainen op een lage hartslag.