Massages

Ontspannen of herstellen?

 

Sportmassage

Er wordt veel en intensief getraind waarbij het individu zijn grenzen soms overschrijdt. De meeste sporters hebben na een blessure de neiging om te snel weer volop mee de doen terwijl ze daar (nog) niet aan toe zijn. Juist in het traject tussen volledige genezing en weer geheel mee kunnen doen, wordt deskundige begeleiding vaak gemist. Ook het helpen bij het versnellen van de genezing van de blessure is een onderdeel dat soms verwaarloosd wordt.

Hotstonemassage

Een Hotstone Massage is een unieke massage therapie waarbij gemasseerd wordt met warme basaltstenen. Door de combinatie van de warme stenen en de beweging met de stenen is het mogelijk het dieper gelegen weefsel te behandelen. Een Hotstone massage zorgt voor ontspanning tot op het diepste niveau.

Basaltstenen

Er wordt gemasseerd met warme basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen gepolijst zijn. De stenen zijn gemaakt van basalt die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte heel goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. De stenen zijn gevormd uit hete lava van vulkanen. Ze hebben vervolgens eeuwenlang in rivierbeddingen of in de zee gelegen en danken daaraan hun mooie en gladde vormen. Ze zijn dus gevormd uit vier elementen: aarde, wind, water en vuur.

Wat is het effect van een hotstonemassage?

Een hotstonemassage ondersteunt het herstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Een hotstone massage helpt bij:

Ontspanning
Stressvermindering
Betere doorbloeding
Ontspanning van stijve spieren.
Uiteindelijk is een Hotstone massage gewoon puur genieten.