Wellness

Lekker ontspannen of juist actief?


Zwemmen
Zwemmen is een complete low-impact trainingmethode. Ideaal voor mensen die last van hun gewrichten hebben. Het is een goede methode om je conditie te verbeteren en geschikt voor alle leeftijden.

Het zwembad in Health Center De Schildkamp is zeker een bezoek waard. Er is onder andere een gezellige zithoek, ligbedden, heerlijke voetenbaden, sauna en stoombad. In het bad is een jetstream aanwezig. De kleurenverlichting brengt jou nog eens extra in de juiste stemming. Op de achtergrond hoor je tevens rustgevende muziek.

Tijdens de groepslessen (o.a. aquagym) zal het bruisen van activiteit. Op de muziek kun je een heerlijke workout uitvoeren.

Hoe komt het dat zwemmen zo gezond is?
In het warme water functioneren stijve spieren veel beter. Zwemmen is sowieso goed voor je spieren. Ze ontspannen door de bewegingen die je in het water maakt. Sporten op het droge vergt veel meer van je spieren.

• Ook werkt het geestelijk ontspannend.
• Verder is het goed voor je hart en je longen.
• Veranderingen in je lichaam.

Je lichaam voelt soepeler aan, doordat spieren en gewrichten zich ontspannen. Je gebruikt ze op een niet-belastende manier. Je ademcapaciteit wordt steeds groter, waardoor je langere afstanden kunt zwemmen. Na verloop van tijd bereik je met baantjes trekken dat de snelheid toeneemt en de hersteltijd na de inspanning afneemt.
Goed getrainde zwemmers kunnen bovendien langer bewegen met een hoge hartfrequentie.

Zwemles
van maandag t/m zaterdag zijn er zwemlessen van zwemschool Spetterclub op gezette tijden. Tijdens de zwemlessen kan er geen gebruik gemaakt worden van ons zwembad, sauna of stoomcabine.