Zonnebank

Voor een mooie tint, kun je bij ons terecht. Wij hebben alle nieuwste modellen zonnebanken. Wij kunnen je adviseren, zodat je zo veilig mogelijk een mooie bruine kleur kunt opbouwen.

Even ontsnappen aan de stress van alledag... 
                                                                                                                                                                                             Dit is mogelijk in Health Center De Schildkamp. Genieten van de zonnige warmte van onze zonnebanken. De apparatuur is van zodanige kwaliteit dat deze egale kleuring en comfort inhoudt en jou die mooie teint en dat zonnig gevoel van de zomerdag geeft.

Zelfs al wordt steeds weer geprobeerd het tegendeel te bewijzen: wie regelmatig een goede zonnebank gebruikt, krijgt niet alleen een aantrekkelijke bruine kleur, maar doet tegelijkertijd iets voor zijn of haar gezondheid. Er is inmiddels een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken dat dit aantoont. Het laatste voorbeeld is het onderzoek van de natuurgeneeskundige en nierspecialist Dr. Rolfdieter Krause van het universiteitsziekenhuis Benjamin Franklin te Berlijn.

Heeft het zin voor te bruinen vóór ik op vakantie ga?
Voorbruinen is wel degelijk zinnig. We moeten de huid voorbereiden op de krachtigere zon op jouw vakantiebestemming en hem de tijd geven de bescherming op te bouwen die je op vakantie nodig hebt. Dat werkt het best op een moderne zonnebank, met straling die op natuurlijk zonlicht lijkt.

Kan ik met make-up op onder de zonnebank?
Liever niet. Als je make-up gebruikt sluiten de poriën in je gezicht. Het UV-licht van een zonnebank opent deze gesloten poriën weer, waardoor de huid niet alleen het licht zelf opneemt, maar ook allergie veroorzakende bestanddelen van de make-up.

Een douche nemen na de zonnebank?
Het gerucht dat een verfrissende douche na de zonnebank ervoor zorgt dat het bruin weer wordt weggewassen en -geschrobd, klopt absoluut niet. De bruine tint ontstaat in de huid, niet op de huid. Verzorg je huid met een douche en een vochtinbrengende crème, dan komt het bruin beter tot zijn recht.

Tegelijkertijd medicijnen en zonnebank gebruiken?
Het is van een paar medicijnen bekend dat deze de gevoeligheid van de huid verhogen. Dit is vooral vaak het geval bij antibiotica, sulfonamiden, psychofarmaca, kalmerende middelen en diuretica. Ook bruiningsmiddelen die psorale of cumarine bevatten zorgen ervoor dat de huid gevoeliger wordt. In twijfelgevallen moet je dit eerst aan de arts vragen, zodat je zonder risico van je zonnebad kunt genieten.